Welcome: care este scopul tau in viata?

Omul lucreaza in special pentru sine si pentru persoanele dragi lui, uitand de organizatia care i-a dat aceasta posibilitate sa lucreze (observatia este privita atat de sus in jos, cat si de jos in sus, de la organele de conducere la clasa muncitoare si viceversa).  Individul Contemporan si-a pierdut increderea in Celalalt. Refuzarea colectivitatii este logica consecinta a pesimismului puritan – asa se explica nevoia „individualismului”. Viziunea puritana s-a extins incet-incet, impunandu–se si atribuind muncii o valoare cu totul diferita.
Munca era vazuta drept calea spre a obtine salvarea sufletului: sfera privata ori cea religioasa ocupa locul doi, prioritate avand „viata activa”. Revolutionarea Industriei a condus la schimbarea viziunii asupra muncii: de aceasta data, munca devenise punte de legatura: individul, gratie muncii, putea Consuma! Bine v-am gasit in Consumerism!
Asadar, munca a reprezentat dintotdeauna un mijoc pentru a obtine ceva. Astazi, in schimb, a devenit mai mult decat atat: UN SCOP IN VIATA! Munca se prezinta ca o principala bariera de cucerit in vederea realizarii personale. Valorizarea muncii face parte din ceea ce numim valorizarea individului si a cautarii fericirii sale. Drept urmare. leaderi in zilele noastre sunt in special cei care au un trecut plin de succese profesionale, succesul  vietii sale este o consecinta-automat.
Sa ne intelegem, munca este un important mod in cresterea fiecarui individ, in realizarea lui, in special (dar nu numai) in „socialul” vietii. Munca permite nu numai transformarea unei societatii, a intregului glob, ci si transformarea noastra. Munca modifica raportul fiecaruia cu lumea inconjuratoare si regleaza conceptia noastra asupra lumii.
Freud considera munca si iubirea – fundamente ale societatii in care psihanaliza a avut partea ei de contributie. Din acest motiv lipsa unui loc de munca (cresterea ratei somajului) trebuie sa fie vazuta ca un Faliment al Societatii in care traim.
In plus, gratie muncii si al recunoasterii sociale (caracteristica derivanta) putem contribui la Dezvoltarea Personala a fiecaruia dintre noi. Privit din acest unghi, munca nu mai reprezinta Scopul Vietii – acea proprietate magica ce iti da adrenalina si te face sa te simti Viu.
Asistam la victoria unei viziuni asupra omului, precum considera Pierre Bourdieu: o „viziune de pravalie”, de contabil. Noua ideologie, inca ancorata in retorica manageriala, re-ordoneaza valorile morale.
A existat un Timp al Bisericilor, un alt Timp al Natiunilor – Welcome in Timpul Companiilor/Intreprinderilor!
Reclame

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s