The Working Class Goes to Heaven

Da, clasa muncitoare se indreapta spre Paradis. Caci unde altfel?
Cine are o slujba in ziua de azi trebuie sa se considere un om norocos. Imediat ce se trezeste, se pregateste sa infrunte o zi plina de intalniri si noi bariere de cucerit.  In masina, in drum spre birou, in timp ce asculta radioul – se vorbeste de “reforma permanenta” – se gandeste la intalnirea pe care a avut-o ieri. Trebuie sa unim grupurile, trebuie sa ne miscam cu rapiditate, sa fim activi…
Ca si majoritatea colegilor sai are incredere deplina in asociatul/superiorul sau, o creatura extraordinara ce isi doreste o adevarata familie in interiorul “fabricii”.
Ajuns la birou,  nu are timp nici macar sa citeasca e-mail-urile ca telefonul incepe sa sune. Imediat ce ridica receptorul si secretara intra si ea: il instiinteaza ca sedinta a si inceput.
“A fi competent – nu ajunge! Trebuie sa te dedici intru totul acestei misiuni! De multe ori pasiunea, implicarea valoreaza mai mult decat ceea ce stii!” – era coach-ul cel care vorbea, angajat cu un motiv: re-motivarea echpei. “Voi sunteti actorii succesului vostru, a fericirii voastre! Societatea va ofera instrumente care va ajuta sa cresteti, sa va realizati!”.
In pauza de cafea, superiorul/asociatul imi vorbeste: “Trebuie sa acceleram putin timpul de executie. Directia de resurse umane a calculat cresterea noastra daca reusim sa indeplinim obiectivele societatii!”
Era in birou de ceva ore si reusise sa faca numai un sfert din munca pe care si-o programase de facut. Avea un calendar-obiectiv si acesta trebuia respectat. Si cu toate acestea, mai trebuia sa se intoarca si acasa la o ora decenta. Terapeutul matrimonial fusese clar in momentul cand il sfatuise: ” Pentru a functiona o casatorie, o relatie de cuplu, in primul rand trebuie sa ti-o doresti cu adevarat. Asa ca: energie, entuziasm si maxima implicare! De asta ai nevoie!”
Ajunge seara obosit-mort, stors de toate puterile. Punandu-se in pat, pe intuneric, incepe sa se gandeasca deja la ce are de rezolvat maine la birou. Se pregateste sa infrunte o noua zi lucratoare in care are multe bariere de daramat si alte provocari de cucerit.

Acest scenariu pare a fi iesit dintr-un film de proasta calitate; doar ca nu este asa: este chiar viata pe care o “traim”.
Ori nu ne dam seama; ori realizam ce se intampla, dar, ce sa faci! asta este viata si m-am obisnuit cu ea asa cum e! – incat nu mai avem puterea de a arunca o privire critica asupra ei.
In rest, ramane doar un simplu tablou tipic individului modern, probabil inselat de imaginea sa de superioritate.
Reclame

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s